Bedrijven
Ontwerp en productie van uw spel op maat
Zowel eigen ontwerpen als gepersonaliseerde bestaande spellen zoals ganzenbord, ...
Relatiegeschenken
Uw eigen relatiegeschenk rond spellen en spelen zoals Speelkaarten - Puzzels - Schuifpuzzels - Houten Speelgoed - Spellen voor binnen - Speelgoed voor buiten
Spelonderdelen
Spelonderdelen voor bedrijven en particulieren
Bestel uw dobbelstenen, pionnetjes, fiches, spelborden, speldozen, kaarten, .. en alle andere denkbare spelbenodigheden

Waarvoor kan een gezelschapsspel worden gebruikt ?
Een gezelschapsspel leent zich voor zeer uiteenlopend gebruik.

Bij WinGames maken we ons sterk dat we voor elke communicatie actie die u wenst te voeren een spel kunnen bedenken als unieke drager voor uw boodschap.

Een spel kan onder andere uitstekend gebruikt worden als relatiegeschenk, eindejaarsgeschenk, product catalogus of lancering, event give away, getrouwheidsactie, bedrijfspromotie, mailing, teaser of voor een (interne) training.

Meer details»


Ik moet vast duizenden spellen bestellen omdat het maatwerk is ?
Niets is minder waar. WinGames heeft tientallen zeer uiteenlopende spelconcepten ontwikkeld die niet op de markt beschikbaar zijn en die we als basis voor uw project gebruiken. En hier komen nog steeds nieuwe ideeën bij.

Zo kunnen wij u spellen bieden die geschikt zijn voor een oplage van enkele stuks enerzijds of voor tienduizenden exemplaren anderzijds.

Meer details»


Is mijn spel wel uniek ?
WinGames gebruikt een basis van tientallen zelf ontwikkelde en unieke spelconcepten die niet op de markt beschikbaar zijn.

Verder willen en kunnen wij slechts een beperkt aantal projecten op jaarbasis realiseren.

Bovendien wordt voor elk project een eigen vormgeving en spelregels gebruikt. Zo heeft u de garantie dat u steeds over een zeer origineel communicatiemiddel beschikt.


Hoelang duurt het voor ik mijn spel in handen krijg ?
Dit is sterk afhankelijk van een aantal factoren. De ontwikkeling kan worden onderverdeeld in 2 delen, de ontwikkeling van het spelconcept, de vormgeving en de regels enerzijds en het produceren van het spel anderzijds.

Voor het gezamelijk tuiwerken van het concept gaan wij uit van 2 weken tot 1 maand.

De productie van het spel duurt typisch een zestal weken. Dit kan tot enkele maanden uitlopen indien de onderdelen bijvoorbeeld een speciaal productieproces nodig hebben (laseretsen, magnetische delen, …)


Is mijn spel op maat niet ontzettend duur ?
Een spel op maat hoeft helemaal niet duur te zijn. Doordat er zoveel vormen van gezelschapsspellen zijn (bordspellen met plastic of houten figuren, spellen in boekvorm, kaartspellen, ...) kunnen wij voor ieder budget en voor iedere doelstelling een gepaste oplossing geven.

Zoekt u een exclusief eindejaarsgeschenk van enkele tientallen euro’s, een relatiegeschenk voor de prijs van een goede fles wijn of zelfs een goedkope massamailing of teaser, een gezelschapsspel kan u steeds een passend antwoord bieden.

Hieronder kan u een overzicht vinden van de budgetprijs, typische oplage en het gebruik van verschillende soorten spellen. Deze lijst is zeker niet beperkend. U project blijft steeeds maatwerk. Meer informatie over en voorbeelden van de verschillende soorten spellen die hieronder worden vermeld, vindt u terug onder "spelvoorbeelden".

Soort Spel Typische oplage Prijs Veel gebruikt voor
Kaartspel 50 - 250.000 € 0,5 - 5 Klein relatiegeschenk, teaser, mailing, sensibilisering, product- of bedrijfsvoorstelling, getrouwheidsactie
Bordspel 10 - 50.000 € 5 - 50 Voorstelling van bedrijf, sensibilisering, eindejaarsgeschenk, exclusief geschenk, productfunctionaliteiten
Quizspel 1 - 100.000 € 0,5 - 5 Training, product voorstelling, opendeurdag
Rollenspel 1 - 200.000 € 1 - 50 Teaser, klein geschenk, aandenken, mailing, team building
Puzzel 100 - 50.000 € 1 - 10 Klein geschenk, getrouwheidsactie, prijsvraag, aandenken, mailing, event give away, sensibilisering
Spel in boekvorm 1 - 200.000 € 1 - 10 Mailing, klein geschenk, sensibilisering, getrouwheidsactie
Vormspel/Magneetspel 5.000 - 1.000.000 € 0,01 - 10 Klein geschenkje, mailing, sensibilisering, teaser, aandenken, event give away
Computerspel 1.000 - 100.000 € 1 - 10 Sensibilisering, productinformatie, bedrijfsvoorstelling
Mystery diner avond 1 € 1 - 50 Team building


Soort Dienst Prijs Veel gebruikt voor
Fotografie maatwerk 3rd party indien u het fotomateriaal niet zelf wenst aan te brengen
Training € 60/uur Sales, teambuilding, soial styles, team management, …
Training spelregels € 60/uur Sales, teambuilding, soial styles, team management, …
Grafisch ontwerp (indien extra)   Druk en layout van kaarten, doos, spelbord, .. zijn in de spelprijs inbegrepen. Niet inbegerepen zijn bvb logo’s, speciale figuren, tekeningen, …
Mailing maatwerk  
Call center en fullfilment maatwerk  Wat zijn de voordelen van het gebruik van een spel ?
Een spel is zeer goed te personaliseren om de bedrijfscultuur, boodschap of layout van uw bedrijf te weerspiegelen. Kortom, uw boodschap is steeds goed verpakt.

U beschikt over een opvallend geschenk dat in het oog springt. Zo krijgt uw geschenk de aandacht waarop het recht heeft.

U beschikt over een product dat voor uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt.

Een spel wordt meerdere malen herbruikt. Men zal uw bedrijf of product niet vergeten.

Een spel hoeft helemaal niet duur te zijn. U kiest zelf uit de brede waaier van mogelijkheden en materialen.

Een spel is trendy. Het is de ideale hedendaagse drager van uw marketing boodschap die steeds op een aangename onvangst kan rekenen bij uw relatie.

U werkt samen met een professionele firma met kennis van zaken. U hoeft dus niet bang te zijn, uw project is in bekwame handen. WinGames zorgt voor het ontwerp en de fabricage, uiteraard steeds in samenspraak met u. U hoeft verder niets meer te doen.


Hoe gaat WinGames te werk ?
Gezelschapsspellen zijn de ideale drager van uw marketing boodschap. Dit wordt vooral in de hand gewerkt door 2 eigenschappen. Een op maat gemaakt gezelschapsspel is zeer origineel en een gezelschapsspel is zeer kneedbaar.

Gezelschapsspellen komen er in zoveel vormen en formaten dat er voor elke communicatie wel een aantal mogelijkheden zijn om er een spel bij te betrekken. Exclusieve houten spellen als eindejaarsgeschenk, kleine spellen als give away of teaser, spellen in boekvorm voor mailings, kaartspellen, bordspellen, ... De lijst is onbeperkt.

WinGames biedt u geen speelkaarten of ganzenbord met uw logo. Wij gaan veel verder. De afgelopen jaren hebben wij tientallen spelconcepten ontwikkeld die niet op de markt beschikbaar zijn en hier komen voortdurend nieuwe spelideeën bij.

Wij vertrekken van deze basisconcepten en voegen hier de layout en spelregels aan toe die het best passen bij uw project. Zo heeft u steeds een spel dat uniek en origineel is, geen afgietsel van een kwartet of mens-erger-je-niet, maar een spel op maat met uw boodschap verwerkt in de vormgeving en de regels. Doordat wij slechts een beperkt aantal projecten op jaarbasis realiseren (wij leveren tenslotte maatwerk) kunnen wij u bovendien garanderen dat het concept steeds origineel zal blijven.

Door de brede basis aan spelconcepten en onze samenwerking met de vooraanstaande producenten van onderdelen voor spellen kunnen wij voor elke doelstelling, vorm en oplage een origineel spel bieden, wat ook uw verwachtingen en eisen zouden zijn. Onze andere diensten maken onze totaaloplossing volledig. Zo kunnen wij bijvoorbeeld indien gewenst trainingen verzorgen, mailings en prijsvragen organiseren, returnmailings en belacties opvangen, ...

Onze jarenlange ervaring in de bedrijfswereld enerzijds en in de wereld van het gezelschapsspel anderzijds garanderen u een professionele aanpak en een kwalitatief product. Uw project is in goede handen.

Meer details»


Maakt WinGames ook computerspellen?
Het maken van computerspellen ligt niet binnen onze doelstellingen. Het gebruik van een bord- of kaartspel leent zich veel beter tot het op korte tijd ontwerpen van een betaalbaar concept. Computerspellen vragen een zeer grote ontwikkelingstijd waardoor alleen uitzonderlijk grote oplages mogelijk zijn. Daardoor zijn ze praktisch niet inzetbaar voor marketing communicaties. Indien u echt een computerspel wenst, kunnen wij u hierbij ook helpen.


Heeft WinGames reeds spellen gemaakt?
Wij draaien al enkele jaren mee als

WinGames ontwerpt en produceert reeds verschillende jaren spellen op maat voor bedrijven. Wij zijn dan ook een van de grootste spelers op de BENELUX markt. Voor enkele van onze reeds gerealiseerde projecten kan u hier klikken.